понеделник, 29 октомври 2012 г.

"Шейкър" Коледа

Здравейте, ето и третата картичка от коледния цикъл. Тя е"Шейкър". Намирам този тип картички за много ефектни и напоследък често ги правя. Може би ,обаче, често не мога да улуча подходящия пълнеж.Сега ще ви покажа картичката, но снимката не ми се получи, не мога да снимам подобен вид картички, защото  pvc корицата блести. Затова съм направила няколко снимки от различни ъгли,за да се избегне отблясъка.


Тази снимка не е от най-  добрите, но все пак да има една централно.Ето и по-близък план. Елхата е оцветена тук-там с акрилна боя, за да имитира сняг. Небето отново е с дистрс мастило и шаблон за облаци. Земята е направена с  фин брокат, да имитира снежна покривка.Коледните  звезди също са мацнати с бяла акрилна боя за акцент, иначе са направени от пънч за кленово листо.
Сякаш това е от мен за днес. Приятен ден четвъртък, 25 октомври 2012 г.

Коледно за Диди

Здравейте, явно тези дни съм на  коледна вълна. След първата коледна картичка за тази година, сега ще ви покажа и  втората. Озаглавила съм публикацията "Коледно за Диди", защото искам с нея да участвам в предизвикателството на Диляна. Аз съм  много далече, от перфектното оцветяване, но пък съм тъпа и упорита. Именно Диляна ме запали по маркерите Spectrum noir,  но засега не се очертава да имам скоро :-) Имам си едни простички акварелни моливи, с които се опитвам да оцветявам :-) Ето я и картичката


Имам си някои нови придобивки и исках да сложа всичко ново :-))))). Ето това са новите ми снежинки.Малко са дистреснати с червено мастило и посипани с брокат. Звездичката  в средата е мацната с бяла акрилна боя, за снежен ефект.


 Продължавам с другите нови придобивки. Този печат спечелих наскоро, и много ми допада. Реших  да сложа тук -там акценти за разкош.Червените бузи са минати с 3d l лак за обем, а шапката и шала са с напукваш гел, все едно са замръзнали.


 И едно надписче :-), което по принцип е право, но прецених, че заоблено ще е по-добре.Иначе картичката  е размер 14/14. Използвала съм хартия от единственото ми коледно блокче. Панделката е набрана, ей така да е по- различно.Дано да ви е харесала. Освен в предизвикателството на Диди, ще я включа и на още няколко меставторник, 23 октомври 2012 г.

Първата коледна картичка за тази година

Здравейте, момичета! Най-накрая и аз да се запиша с първата си коледна картичка за тази година. Нещо ме сърбят ръцете и мисля, че няма да е последната, пък си имам и нови придобивки, които още не съм ползвала, така че.....Всичко в тази картичка стана на един дъх, това рядко ми се случва , но получих неочаквано вдъхновение :-)) Сега ще го покажа и него


Да, това са коледните звезди на Юлето. Едва ли има някой, който не е виждал нещата и. За мен тя е често вдъхновение :-). Истината е, че когато започнах да правя картички, започнах именно с квилинг,  но напоследък   съм го забравила, и само прехвърлям  лентите от едно място на друго. Като видях тези коледни звезди, просто не можах да устоя :-)).За първи път май смесвам няколко техники в едно, но мисля, че се получи. Показах вдъхновението, сега да покажа и моята картичка.


Сега две думи за картичката. Размер отново 14/14, коледни хартии (ох, не помня блокчето ), новият ми коледен печат, който намирам за страшно сладък, КОЛЕДНАТА ЗВЕЗДА, и пожеланието. Честно да ви кажа, откакто открих шиенето по картичките, май се пристрастих. Тези шевчета придават някак завършеност на картичката. Кофтито е само ,че ги шия на ръка и ми отнема значително време, от цялостната направа на картичката. Ето все пак коледната звезда от близо 

 Надявам се да ви е харесала моята коледна приказка. Това е  от мен за днес. Хубав и успешен ден. 


сряда, 17 октомври 2012 г.

Изчистено

Здравейте, момичета! На няколко пъти съм споменавала, че предпочитам по натруфените картички, и  когато се налага да направя по-семпла, започвам лекичко да се притеснявам. Днес ще ви покажа една картичка, направена наистина с малко елементи. Истината е, че хартиите, които  използвах, са себедостатъчни. Много пъстри и красиви.  Ето я и нея:


Размерът на картичката е отново 14/14. Използвала съм 2 различни листа от това много нежно блокче, тъй като в другия край на страничката има една балерина, която не се вписваше в сватбената тематика.  Надпис, с красив шрифт,  една пеперуда "облечена" в същия дизайн и малко перли за разкош. Във вътрешността има отделение за пари , което не съм снимала :-) и един печат на халки в левия долен ъгъл.


Ще включа картичката в следните предизвикателства:


неделя, 14 октомври 2012 г.

Новото попълнение във фирмата

Здравейте, последната година и половина беше много емоционална за мен, защото се роди моят син и животът ми се промени. Дай Боже всеки му такава промяна ! Около мен само бебета, по- малки ,по-големи и най-вече новородени :-) Напоследък все по-често правя картички за бебета и деца и това ме зарежда страшно положително .Ето я и поредната бебешка картичка, която e  за секретарката на поръчителката с пожелание за много здраве и хубави моменти.
Нямаше никакви предварителни изисквания за картичката, бях  оставена да творя свободно :-) Обикновено картичките ми са натруфени и хич не си падам по стила- clear and simple,но тази стана точно такава. За такъв тип картичка се вдъхнових от предизвикателството при картичкофуриите.Ето я и нея:
Малко инфо за картичката.Размер 14/14. Двата десена на дизайнерските хартии са отново от първото ми блокче "Spring song". Чудих се каква картинка да избера и след като прегледах де що имаше печати, най накрая се спрях на този щъркел, защото носи толкова много символика. Сложих панделка с едно малко ключе, което да отключва всички  сърца. Не добавих дори надпис, за да може вниманието да падне единствено върху щъркела с малкото вързопче.


Надявам се да ви хареса. Ще включа картичката тук:

петък, 12 октомври 2012 г.

За една рожденичка на 30

Здравейте, хартиени феи, днес ще ви покажа една картичка, която направих за едно момиче, което става на 30. На пръв поглед картичката може да ви се стори по- скоро детска, отколкото за 30-годишен юбилей, но някак така го почувствах. Изискването беше само цветовата гама да е розова, на сив фон, мисля ,че се получи добре.Това е   втората ми, толкова ''натруфена'' картичка. Харесвам този стил, и максимата "колкото повече, толкова повече".  Надявам се  и рожденичката да я хареса.Ето я и неяМалко инфо и за картичка.Размер 14/14. Използвала съм перлен картон за основата и два различни десена в розовата гама от първото ми блокче, което ми е много скъпо :-) За оцветяването съм използвала акварелни моливи, малко писци, златен контур за тортата, за да изглежда като глазура. Колкото до  оцветяването на тревата, бях вдъхновена от  този мой любим блог на Вили Веселинова, а небето е оцветено с дистрес мастилата и шаблон на облак. Малко цветя, тревички и листенца и готово. И не на последно място ръчният ми шев,  който отнема една трета от времето за изработката на цялата картичка :-))) Ето и малко детайлиНадявам се, да ви е харесала.Ще включа картичката си тук:


понеделник, 8 октомври 2012 г.

За моето най-голямо вдъхновение

  За моето най-голямо вдъхновение  или най-точно казано моя син. Казва се Павел и е  почти на година и половина. Да ви кажа честно, голяма шайка е, и често пъти ми изправя косата, но си е моята най-голяма любов и слабост. Още съм по майчинство, и затова прекарваме доста време заедно в парка,  използвайки всяка слънчева минута за игри. Често прекарваме часове, играейки с паднали листа или просто  събираме кестени. Ето тази мила гледка ме вдъхнови за направата на тази картичка. Тези дни ще сложа и снимка на детенце, но е в телефона на мъжа ми, а с тези  нови технологии не съм на ти и не мога да сваля снимките :-)))
Картичката направих на един дъх-само за 2 часа и 35 мин, това е най-бързо направената картичка и съм много доволна. Без повече приказки ,ето я и нея таааааа даааааааамЕто го и него. Моето русо,  малко момче, играещо  между падналите листа , гледащо с големи,любопитни и търсещи очи :-)Ето и снимката, за която ви говорех 
Ето и малко инфо за картичката. Размер 14/14, хартиите са от есенното блокче, което бяха пуснали в "Лидъл" и е много подходящо за случая. Исках  листата да се преплитат в образа на детето, сякаш нежен вятър ги носи навсякъде. Малко канапче с листо за разкош :-) и воала. Написът  е дистреснат, тъй като картончето беше бяло и не беше в цветовата гама на картичката. Цветът е кафяв, незнайно защо , но на снимката излезе като лилав :-(
Картичката ще отиде при едно също толкова русо и палаво детенце, на което сме на рожден ден  другата седмица. Реших надписът да не е "честит рожден ден",а нещо по неутрално.И тъй като нашите деца-слънца ни даряват с безброй чисти и неподправени усмивки ,реших ,че това ще е нашата усмивка за тях . 
Обичам те, детенце мое!