петък, 26 април 2013 г.

Синът на Великата мечка

Привет от мен ;-) Минавам на бързичко да ви покажа една картичка, която  направих с помощта на част от вас. Благодаря на всички вас, които помогнахте с идеи за тази не лесна задача. Трябваше да направя картичка за 60 годишния  юбилей на един господин , който обича индианската култура и всичко свързано с нея. Това се оказа голямо предизвикателство, защото повече от картинките на индианци бяха по-детски, а все пак човекът става на 60. Вили ми даде страхотната идея с  капан за сънища и така и стана. Разрових се из нета да видя как се прави и запретнах ръкави. Направих един мини вариант на капан за сънища, който всъщност  е основния елемент на картичката.Ето я и нея


 Мисля, че стана добре, може би не е чак токова индианска, но за мен е важно ,че хората ,за които я правих я хареса много.Развалих един стар гердан ,че да взема металните мъниста и бурмички. Обожавам да правя мъжки картички ,но  скоро не бях правила и затова така се предизвиках себе си с тази картичка. Дано да ви е харесала.Ще я включа тук -там  :-)




петък, 19 април 2013 г.

Старата любов...

Алоха....в това мрачно време, нещо се размечтах за топлите страни и май , май клоня към Хаваи :-) И това ще стане, но дано да е в този живот....
Здравейте, феи, днес минавам на бързичко да ви поканя да откриете 10-те разлики. Ще попитате какви пък разлики сега? Ами ще ви кажа...Когато се запалих по картичкоправенето, всичко тръгна от квилинга. Спомням си,че бях толкова впечатлена, след изгледани няколко клипчета, че веднага си купих инструмент за квилинг и ленти. Излишно е да казвам колко зле бях , направо ще ви покажа първият си квилинг, с който бях толкова горда, докато една приятелка, не ме заля със студен душ, и не ми каза, че приличало на изпълнение в детската градина. Тогава не ми стана приятно, но сега разбирам ,че е била абсолютно права и много обективна. Квилинг манията ми продължи близо  година и след това започнах да се заглеждам и по други техники, и тотално зарязах квилинга, до преди близо месец, когато беше Софийската картичкофурийска среща в Мола, която организира Ем, и там Мигито Петрова ми направи едно показно, как се правят нещата. Еми к'во да ви кажа била съм много далече от истината. Първо, дължината на лентите, после самата хартия сякаш беше по- мека от моята и не на последно място навиването става само с пръсти ,без никакъв инструмент и с много, ама много малко лепило,за да не се цапа. На изпроводяк, тя ми набута малко ленти, че да тренирам , еми тренирах да ви кажа и ето това е резултата.


Ето и в малко по-близък план 


Много исках да пробвам , но все не идваше подходящата поръчка, докатоо една позната не поиска да и направя картичка за 70 годишен юбилей на една дама, която е "по-така". Това беше обяснението, макар и да не разбрах какво влагаше в думите "по така". За този повод някак не ми се връзваше да оцветявам картинки, и затова реших  да направя квилинг. Рядко имам ясна представа как ще  изглежда предварително картичката, но сега някак си я представих. Преди време видях ето тази картичка и много ми хареса идеята с концентричните кръгове и  я пречупих през моя стил. Купих си тези шаблони с кръговете и мисля, че колкото и страно да звучи , това са едни от най-смислено похарчените пари. Мисля, че се получи добре. А сега да ви покажа и първата ми квилинг картичка, нали трябва да намерите 10 разлики :-)))




Това е от мен 


сряда, 17 април 2013 г.

Един албум с много перипетии.....

Здравейте, както ви обещах преди няколко дни , днес ще ви покажа един албум, който правих с голям мерак , но и с големи перипетии, но слава Богу, всичко е добре, когато завършва добре. Искам да благодаря на Рали от "2 елши", която отново удари едно рамо :-)
Няма да навлизам в подробности, защото ми дойдоха много отрицателните емоции тези дни, пък и днес с моя мъж имаме годишнина от сватбата, така че не искам пак да си развалям настроението с минали случки :-)))) Минавам само да ви покажа какво сътворих. Албумът също е по повод годишнина.Съжалявам за не доброто качество на снимките, но го снимах в последния момент преди да го пратя, и светлината беше ужасна, колкото и да ги обработвах след това, нищо не помогна ;-(

















 Еми, това е дамо от мен:-) Дано да ви е харесало!




вторник, 16 април 2013 г.

Една кутия щастие....

М да, една кутия щастие, така една наша, обща позната, озаглави последната си публикация. Много яко нали?Еми на мен пък ми е още по-яко, защото съм част от това щастие или по-точно допринесох за него с моето първо и единствено ATC засега. Искам отново да благодаря на  Ем, за чудесната идея и инициатива, затова, че успя да ни обедини в  една добра кауза, затова че търпеливо изчака всяко ATC от близо и далече, затова, че изработи най-прекрасната кутия, в която да се съберат всички тези малки частици любов. Да не пропусна и Кати, която пък предложи идеята с пъзела, която лично на мен много ми хареса. И на всички ,които бяхме част от тази изненада, чувствам се някак по-добра.....
Ако някой ме слуша що благодарности  изказах, ще си помисли, че ще взимам награда хехеххехе, а исках  само да ви покажа моето първо и единствено ATC, което беше направено само за Шми, но май, май скоро  ще трябва да запретвам ръкави и да направя още няколко, че албумът на Ем ,  приближава....
ATC   ми е в тон с картичката., състарено и  с напукан ефект, и с пожелание за '"На добър час" оттук нататък. МИла Шми, специално за теб, удоволствието беше мое :-)


Гепих снимката от блога на Шми-то, че тя е успяла по-добре да снима перления картон  от мен -хихихи. Това е от мен драги ми смехурки и до скоро, когато ще ви покажа върху какво работя последните дни, но засега толкова.


петък, 12 април 2013 г.

Едно ново начало

Мммммммммм да, за едно ново начало, или по-точно  за първите покани за кръщене , които изработих :-)Днес , драги ми смехурки, ще ви покажа първите  си покани за кръщене с мини кутийка за косичка от кръщенето. Идеята за въртяща картичка не съм го измислила аз, бях го видяла в някакъв руски сайт, но пусто нямам навика да ги запаметявам и не мога да ви дам линк към него, и много ми допадна, защото се получава ефекта уау, поне според мен . От едната страна е снимка, а от другата надпис със събитието и датата, което си е изцяло моя хрумка :-) Без много приказки ето ги и тях . Оказа се мисията невъзможна да намеря хубав лила перлен картон , но с помощ от приятел и това стана и съм много доволна.


Мисля, че станаха много нежни и оригинално и колкото нескромно да звучи аз си ги харесвам :-)










и кутийката, която е със същия дизайн като поканите за кичурчето косичка от кръщенето 


Това е от мен дано да съм ви усмихнала с тази малка принцеска 







петък, 5 април 2013 г.

За Шми- авантюристката :-)))

Да, мила Шми, за теб е! С вълнение очаквам утрешната ни среща, на кафе, домашни сладки и сладки приказки с момичетата, и превръщането на едно виртуално познанство в истинско. Не мога да си служа с думите, како теб Шми, нямам този изказ, но пък имам желанието да те зарадвам и това е важно. Надявам се в този късен вече час да не видиш публикацията ,за да бъде утре изненадата пълна, но ще изпусна няколко предизвикателства  :-) Ето  я и нея и ще дам подробни разяснения за всеки детайл :-)


Картичката е в малко винтидж стил, защото искам всичко, което се случи на теб и цялото ти семейство да остане някъде в миналото, да изглежда в съзнанието ти само като лош сън или стара снимка :-) Използвах тази пеперуда, която ми е подарък от Мигито (просто ей така),и която намирам за много красива. 


Използвах  и техниката напукано стъкло, с идеята, че когато си помислиш, че нещата се пропукват  и отиват на зле, винаги ще има някой близък , който да ти подаде ръка и да те подкрепи. Съща е символиката на зъбните колелета, всичко върви ,когато всички колела се движат в един ритъм. Колелата в твоето семейство явно са добре смазани, защото получаваш голяма обич и подкрепа от тях и едно "мъжко уютно рамо", на което да се опреш.
Помисли се ,мила, че това е първата ми картичка без пожелание ли? Изпаднала си в голямо заблуждение, просто пожеланието е скрито вътре :-)


И да ,пожелавам ти да си много положителна и усмихната, защото животът обича смелите и усмихнати играчи. 


Благодаря ти, Шми, че ме накара да се почувствам по-добра, че ни събра в една обща кауза и ни предизвика в своята авантюра. Ти разчувства не една или две от нас, накара ни, да четем, ревем ,преживяваме, вълнуваме.....  Аз вярвам в интернет приятелствата и смятам ,че не броят на години,  през които познаваме някой , го прави наш приятел.
 Прегръщам те !






понеделник, 1 април 2013 г.

Межднародно звучене- част II

Здравейте феи, ето че дойде и втората седмица, в която съм гост дизайнер при Stampsfun-creativity и затова искам да ви поканя отново да играем заедно. Темата тази седмица е  цветово предизвикателство, от вас  се иска да направите картичка в следната цветова комбинация- тюркоаз, черно плюс още един цвят. Не е трудно, нали? Ще се радвам да се включите, както казах и предния път, да покажем на света красотите на бг крафтърките :-)Ето я и моята картичка за вдъхновение, която отново е по скеча на Card Mania, а иначе вече пътува към Велико Търново,за да зарадва моята кака в утрешният и рожден ден! Дано да не си помисли , че е първо априлска шега и да не отвори на куриера :-)))


 Направих една не точно в мой стил картичка, (напоследък май всичките ми картички  не са в мой стил), но исках някак да е различна и специална за нея :-) Оцветих 3 картинки, но все нещо не ми се получаваха, едни такива, все едно са оцветени в 3 клас голямото междучасие :-), а кака все пак става на 40 години и ми се искаше да е нещо по така :-) Отново съм използвала новите си хартии, към които явно съм пристрастена, има страхотни десени! Ембосинг, ръчно направени цветя, панделка ,перли, все хубави неща, и разбира се надпис, което е запазената ми марка -хехехе.


Ето и в малко по-близък план букетчето.Надявам се кака да хареса картичката и най-вече да я изненадам приятно, в нея съм мушнала и малко парички да си купи подарък :-) Много мразя да купувам подаръци, може би защото не понасям когато ми подарявам непотребни и глупави неща, сори ама  си е така. Обичам да "работя" (т.е. да купувам подаръци). само по поръчка, и ако човека не каже какво иска давам парички, че да си купи нещо яко.Еми това е от мен. Хубав ден и гушки :-)