петък, 2 ноември 2012 г.

Шаби шик и още нещо

    Здравейте, приятели,  днес ще ви покажа  първата си кутия с техника декупаж, която е в стил шаби шик (или поне така се надявам ) плюс картичка към нея. Това беше голямо предизвикателство за мен, тъй като декупажът ми е пълна мъгла, по скоро имам представа как става, имам нужните лепила и лакове, като гледам клипчетата  толкова е лесно, а  като почна да правя, става пълен провал. Поводът отново да запретна ръкави е, че сме канени на рожден ден на една моя леля, която много обичам , но която почти не познавам. Тя е оперна певица, обиколила целия свят, имаща всякакви неща и затова ми беше много трудно да измисля подарък,  който да е ефектен. Нито знам какво харесва, нито от какво се интересува, нищо. В този ред на мисли реших  да и направя нещо ръчно и поднесено с много любов. Затова се спрях на кутия,  за бижута, но ако пък няма  толкова бижута, може да я използва за чай и билки, тъй като е от Еленския балкан.
     И така, речено сторено.  Поръчах една кутия за декорация и  хартия за декупаж, другото уж си го имах и започна едно мазане, първо кафяво,, после кракле после бяло, почнах да шкуря, нали така парят другите, и познайте..... боята не била изсъхнала хахахах и като шкуря ,а боята като пада и се лющи УЖАС! Хвърлих и кутия и лепила и дантела и всичко. Бях готова да се откажа, но бях похарчила половината  пари за подаръка, които ми беше дал моя мъж, за материалите, и нямах много голям избор. И хайде отначало. Взех една шкурка и изшкурих всичките слоеве боя и пак от начало, но този път бях решила  да изчакам всичко да  изсъхне както си трябва. Хоп троп -пак боя, кракле, боя, рози, лепила и когато си мислех, че всичко е ок, се оказа, че лакът, която имах е изсъхнал. Е, вече ми идваше да си направя харакири. Мислих , мислих  и видях , че ми е останал безцветен лак за нокти и ме озари блестящата идея да намажа с него, да ама не. Боята на водна основа, лака не и като мажа лакът върху бялата боя и изведнъж тя стана РОЗОВА. Не знам как стана това, но вече ми идваше да припадна. Ох, май никой не го интересуват всички тези подробности, но за мен беше голямо приключение. Та в крайна сметка, купих една дантела и "облякох"  кутията, а там където беше станало розово с една клечка за уши просто го боядисах с бяло, и за мое най-голямо учудване взе,че се напука и дефектът се превърна в ефект. Ето я и нея. Доста се вълнувам:








Някои от снимките са по- детайлни, за да се види напукването. Ето и картичката, която е в комплект с кутията.


Използвала съм същата дантела от кутията. Малко набрана панделка, розетка, направена с пънч, цвете за акценти и  вече любимите ми ръчни шевове :-)


 Никога не съм правила толкова дълга публикация, дано не съм била досадна, но просто исках да ви разкажа за всички мои перипетии :-) Кутията веднага отива при  предизвикателсвото на Юлето  Хубав ден и много усмивки.



2 коментара:

  1. Браво, много е красиво! А ако и ние искаме:)?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви!Ето тук може да разгледате всичко, което изработвам
      http://www.facebook.com/pages/Handmade-by-Nekezova/453773101328988

      Изтриване